Végre napsütés, hó és hideg

Végre sikerült kitalálnom, mire is lesz jó nekem ez a blog azon kívül, hogy néha fecserészek majd filmekről, festőkről, a képeikről meg zenéről. Ha végre hozzájuk jutok majd, akkor könyvekről és az íróikról is. Természetesen a kertről is szól majd, arról, ami most van, és arról is, ami majd csak lesz.

A múlt hét végén megtaláltam a Stieg Larsson által írt  Millenium-trilógia második részéből készült filmet. Az eredeti címe Flickan som lekte med elden. Nem hatott akkor a revelációval, mint az első rész, legalábbis a film. Ugyanis a regényeket még mindig nem tudtam elolvasni. De mindenképpen érdemes megnézni már Noomi Rapace miatt is, aki a főszerepet játssza.






A történetek másik főszereplőjével, Michael Nyqisttel.

Ma már érdemes volt kimenni a kertbe is a szép napsütésbe. Piszok hideget lehet érezni a szél miatt, de én ezt szeretem, ha már tél van. Jó lenne, ha karácsonykor is valami hasonló idő lenne.


A rozmaringom még mindig virágzik.


A japán azáleáim remélem valóban télállóak, ahogy rájuk volt írva.


Ezt a kis növényt azért szeretem, mert ahogy jön a hideg, egyre szebb színt vesz fel.


Az új, apu által készített madáretető éppen madarak nélkül a fügefán.


Egy magányos és valószínűleg törékenyre fagyott rózsa.


A kiskert és az árnyékom.


Rózsák és japán babér.

Az első három kép még a múltkori enyhébb havazáskor készült.

Aztán múlt héten megnéztem a Public enemies-t is Johnny Depp-pel. Elég vegyes kritikákat olvastam róla, szerintem nem olyan rossz, bár volt már jobb szerepe is Johnny Deppnek, ez kétségtelen.
Találtam két újabb angol sorozatot is. Az egyik címe Misfits, a másiké pedig Paradox.
Úgy veszem észre, mostanában a vámpírozás mellett az is nagyon kedvelt téma, hogy mit tudunk kezdeni a jövővel, ha bármi kis információnk is van róla. Mennyire szabad megváltoztatni, mennyire nem, lehet-e egyáltalán stb. És ha igen, akkor mik a következmények, amelyeket ugye elég nehéz felmérni, a jövőről van szó. Mi jelent nagyobb veszélyt, ha teszünk valamit, vagy ha nem?
És még vár rám a Taking Woodstock című film is. Ang Lee rendezte és játszik benne Imelda Staunton, aki gyakorlatilag nem tud rossz lenni semmiben. Amennyit láttam belőle, elég vicces lehet.
Itt van már a gépen Michael Haneke legújabb filmje is, a Das Weisse Band. Nincsenek kétségeim, hogy nem lesz egyszerű végignézni.
Michael Haneke egy másik filmjét is érdemes megnézni, A zongoratanárnőt. Elfriede Jelinek regényéből készül, aki szerintem konkrétan nem százas, de nagyon jól ír, 2004-ben irodalmi Nobel-díjat kapott. A legújabb regénye, a Neid (Irigység) csak a neten az írónő honlapján olvasható, nem jelenik meg nyomtatásban.
A zongoratanárnős filmben Isabelle Huppert játssza a főszerepet, neki minden filmjét ajánlom megnézni, mindegy, ki rendezi. Pl. a Köszi a csokit! címűt is.

erős ildikó  – (2009. december 18. 17:24)  

Jó, hogy erre a blogra is írsz megint, s vannak új képek a kertről, már nagyon vártam. Az etető nagyon tetszik, mi pár éve csináltunk tesóméknak egyet, karácsonyi ajándékként. Szerintem szép lett, de valamiért a madarak nem szoktak oda. Én jóval kevesebb filmet ismerek mint Te, de A zongoratanárnőt láttam. Legutóbb Imi egy Al Pacino sorozatot töltött le, így jó sok filmjét megnéztük, voltak jók is, kevésbé jók is közte. Az egyikben egyébként Jonny Depp-pel játszott (talán a Fedőneve: Johnny Brasco volt a címe - ha jól emlékszem.)
Nekem most ez a spanyol film volt nagy élmény, amit az angol blogra kitettem.

Makka  – (2009. december 18. 20:05)  

Igen, volt egy kis időm írkálni is meg fényképezni is. Meg végre nagyjából összeállt, mit csinálok majd ezen a blogon.
Látod, ahogy ezt a spanyol filmet nem ismerem, a Johnny Brasco is kimaradt valahogy.:)
Al Pacinóval a múltkor a Duna tévén volt egy dokumentumfilm arról, hogy csinálták a III. Richárdot, nagyon érdekes volt. Mondjuk, nekem annyira nem tetszett ő mint III. Richárd, de a folyamat, ahogy összerakták az előadást, nagyon érdekes volt.

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
MyFreeCopyright.com Registered & Protected

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP