Azért már látszik az alagút vége

Amennyire eddig a tél mellette kardoskodtam, mostmár azért jól esne egy kicsit jobb idő, de legalább napsütés.
A háztetőről vízszintesen „lógnak” a jégcsapok. Elég veszélyes alattuk járkálni, percenként zuhan le nagyobb jeges-vizes hómennyiség a tetőről.

Ha az ember felfelé fényképez a transzcendenciába, ne számítson semmi jóra az eredményt illetően, de azért legalább látszanak.

Tegnap – bár tudom, hogy a hóvirág elképesztő erejő kis növény – reménykeltő látvány fogadott a kiskertben. Nyilván nem tegnapra lettek ekkorák a hóvirágok, de eddig hó alatt voltak.

Ezek szerint akkor sem számíthatok semmi jóra, ha nem fénnyel szemben fényképezek. Csináltam egy csomó képet, rosszabbnál rosszabbak lettek, hiába próbáltam ügyeskedni aztán a progival.

A kiskerttel egyébként bajok vannak, ugyanis valószínűleg a szigetelés a föld alatt megadta magát. Ez a kiskert a teraszon van a garázs és a tároló felett, és azt vettük észre, amikor az első nagyobb havazás után kiadós eső is volt, hogy a homlokzaton folyik a víz. Most úgy tűnik, nincs más megoldás, mint tavasszal kiszedni minden növényt, a földet ki kell lapátolni és alaposan leellenőrizni a szigetelést. Tartok tőle, ki is kell cserélni. De a legjobb lenne, ha az alját valami olyan vízzáró réteggel lehetne kikenni, mint amit a medencéknél szoktak használni.
Ezután a nagy vizezés után azt hittem, hogy a kiskertben lakó szongáriai cselőpóknak annyi, belefulladt az alkalmi úszómedencébe, de tegnap észrevettem a kis kupacát a szellőzőnyílással együtt. Szerintem a tavaly nyári anyuka egyik leszármazottja, mert láttam, hogy az a hátán hordja a kispókokat, viszont utána eltűnt. A kiskertit még nem sikerült lefényképezni, illetve igen, de a földes háttérrel gyakorlatilag nem látszik semmi belőle. Hja, kérem, a mimikri.

Jaj, majdnem elfelejtettem a narancsaimat!
És raktam el két mangómagot is, megpróbálom kicsíráztatni. Avokádók már vannak. A mangó csírztatásához állítólag legalább 25 °C kell és a magját szárítani kell, hogy azt a végét le lehessen törni, ahol lapos. Ugyanis olyan vastag a maghéj, hogy a csíra nem tudja áttörni. Aztán vissza kell vágni az összes magoncot, ami nő, kivéve egyet. Abból lesz a tuti mangófa.
(Mangónevelési tanácsok. Mondjuk, itt nem írnak a mag tördeléséről.)
Már csak egy télikert hiányzik.

Nem tudom, hogy az ott albínó-e felül vagy mi baja.

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
MyFreeCopyright.com Registered & Protected

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP