Kicsi dolgok

Melyek nyilván nem jól látszanak a képeken és magyarázkodni kell.
Vasárnap este valami vagy mégsem az száguldozott az égen, azt nem láttam. Viszont hétfő délután volt szivárvány, jó, tudom, az nem olyan érdekes. De azért lefényképeztem, inkább a messzire fényképezés gyakorlása, mint az érdekessége miatt. Kivételesen nem is olyan gáz. Ha a cél az, hogy látszódjon.


Egy ideig teljes volt, aztán csak a fele, ami nem volt olyan nagy baj, mert úgysem tudtam volna lefényképezni, nemcsak azért, mert közbejöttek a felhők.

Tegnap reggel meg harkály dolgozgatott az utca másik oldalán lévő száradozó akácfán. Itt most a kedves olvasó a szavahihetőségemre kell hogy hagyatkozzon, merthogy továbbra sem olyan képeket sikerül készíteni, mint amilyenekre vágynék. Távcsővel ellenőriztem, tényleg harkály volt. Kár, hogy távcsövön keresztül nem lehet fényképezni. (Megpróbáltam.)

A drótok között középen.

A drótok felett szintén középen.

Konkrétan fehérhasú harkályról van szó. Igen, bennem is felmerült az a kérdés, hogy miért nem kap agyrázkódást. Egyébként is teljes fizikai képtelenségnek tartom, amit művel a csőrével meg a fejével. Mondjuk, idáig azért már nem jutottam el a problémafelvetésben.

Tegnapelőtt elültettem a magokat (piros és sárga cseresznyepaprika, kaliforniai paprika, pritamin, chili, piros és sárga koktélpapradicsom, levendula – igen, tudom, hogy ezt ősszel kellett volna, de most jutottam el odáig, hogy magokat vegyek) a majdani palántázáshoz.
Még jalapeño paprikát kéne szerezni (jó, persze nemcsak azt, hanem vagy még 200 cuccot, de akkor legalább 1 hektár kéne), az kell a füstölt paprikához. Először nagyon fellelkesültem, mert van tavalyról jó száraz chili itthon, gondoltam, a legközelebbi kolbászozásnál azt is elvitetem a füstre egy füzér fokhagymával együtt, de sajnos közben megtudtam, hogy a jalapeñót frissen rakják a 180 °C-os meleg füstre legalább két napra, ott szárad ki nagyrészt, aztán lehetőleg a napon teljesen. Ezután őrlik meg.
De ez mégsem fog eltántorítani a szárazon füstölés kipróbálásától, azt hiszem. 
Plusz találtam műszaki leírást a házi füstölő készítéséről (először nem ezt, de ez se rossz, a másik utánfutóra volt applikálva), gondoltam, apu örülni fog a feladatnak, de nem lelkesedett különösebben sőt, az volt a baja, hogy szerinte tök nehéz meló és drága is megcsinálni. Nem értem, mert szeret hegeszteni, illetve szeret bármit megcsinálni, és szerintem egy ilyen kiszuperált tartály nem lehet olyan eget verő összeg. Ettől azért kicsit csalódott voltam, mert már láttam a jövőt, ahogy itthon lehet intézni a füstölést.

InLandir  – (2010. március 6. 12:28)  

Szia! A levendula magját fagyhatásnak kell kitenni csírázás előtt. Ezért javasolják ősszel vetni.
Az a megoldás, hogy vetés előtt a magot, vagy, ha már elvetetted a poharat egy zacskóba téve a fagyasztó szekrénybe kell berakni két napra. Majd a kivétel után fog csírázni.
Üdv: IL

Makka  – (2010. március 6. 16:16)  

Köszi, már ki is raktam a teraszra őket, hadd fagyjanak.

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
MyFreeCopyright.com Registered & Protected

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP