Tavaszkodás

Mindenki tavaszkodik, én sem maradok ki a sorból. Bár olyannyira elkéstem a dokumentálással, hogy krókuszból csak egy ép virágot találtam, a többi elnyílt már.


Viszont kinyíltak már az első tulipánok nálunk is és a kölcsönkertben is.

Törpetulipán itthon a kiskerben.

A kölcsönkertből.


A bodza

és a feketeribizli már lombosodik.

A cseresznyén megpattantak a rügyek.

Egyéb tavaszi virágok.



Jácint.



Ibolya. Tele van vele a kölcsönkert.

Valami törpe nősziromszerű.

A tárkony egy hét alatt lett ekkora.

Talán lesz elég medvehagyma is, bár nem tudom, abból lehet-e elég.

Kikelt a fekete paradicsom.

Ahogy a koktélparadicsom és a chili is.

Rebarbara.

Remélem, a rebarbara megembereli magát, mert tavaly igen nyeszlett kis leveleket hozott, semmit nem lehetett vele kezdeni.
Vetettem még egy rakat magot, de úgy tűnik, a paprikafélék borzalom lusta növények.
Sajnos úgy nézem, a füge elfagyott, júliusban bajosan lesz termés, talán a második transzportot ki tudja majd nevelni. Egyelőre nem látszik rajta semmi, csak az, hogy az ágak végei kb. 20-30 cm hosszan olyan halottak. Nem mondom, hideg volt a télen, de volt már ilyen hideg, mióta itt lakunk, és ilyet még nem tapasztaltam. Viszont szerencsére ősszel levágtunk elég sok ágat, egyfelől alakítás céljából, másfelől felkészülvén arra, hogyha eladódik a ház, tudjunk magunkkal vinni már gyökeres növényeket. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fognak viselkedni. Abban bízom, hogy miután olyan növényről származnak a növendékek, amely már megszokta az évsazkok változásait, jobban fogják tűrni a kiképzést.

Egyébiránt mi a jó bánatért kellett a Bloggernek az új bejegyzés szerkesztésénél legördülő menübe zsúfolni az elrendezést? Hirtelen mitől nem fér el egymás mellett négy kis szaros ikon, ahogy eddig? Érdekes, hogy olyan újítást valahogy nem képesek csinálni, amelynek értelme is lenne. Ha nincsenek ötleteik, szóljanak.

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
MyFreeCopyright.com Registered & Protected

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP