Az elmaradt ibolyázás

Ma átmentem a kölcsönkertbe, hogy szedjek ibolyát az ibolyazseléhez meg az ibolyás cukorhoz, de egyet sem találtam. Szomorúságomban kiszedtem egy csomó metélő fokhagymát a kajához,


meglocsoltam pár olyan dézsás növényt, melyeket nem ér az eső, szemügyre vettem a már kikelt növénykéket. Miközben a másik szomszéd árgus szemekkel figyelt. Szeretem, amikor nincs dolguk az embereknek...

Saláta.

Borsó.

És itthon is virágzik már a cseresznye.

Azért van olyan szakasza ennek a tavasznak, főleg termények szempontjából, amikor eléggé kreatívnak kell lenni a főzés terén, nincs minden bőségben. Pl. a mángoldot már alig várom. Meg a cukkiniket. Meg a lila répát a fekete paradicsommal egyetemben.
Aztán, hogy ez az ibolyázás elmaradt, a kiskertet raktam rendbe, elültettem azt a pár apróságot, melyeket a múltkor vettünk. Sajnos egyre jobban az a vélemény, hogy a garázs és a tároló ázása miatt ki kell mindent szedni földestül a kiskertből, meg kell nézni, mi baja a szigetelésnek, megcsinálni, aztán vissza mindent. Ez kb. 1 hetes munkája két embernek, de ehhez az kellene, hogy legyen egy hét szél- és esőmentes idő. Mert az gáz lenne, ha a teraszon a nagy fóliára kipakolt földet fújkálná a szél és/vagy mosná az eső.

Ági  – (2010. április 9. 16:28)  

Milyen az ibolyás cukor? Írd le, lécci!

Makka  – (2010. április 9. 16:48)  

Igazából úgy képzeltem el, mint itt az orgonásat http://www.makkakonyha.com/2009/04/orgonaszuret.html
Arra kell vigyázni, hogy ne nagyon sok virág legyen a cukorban, mert akkor túl nedves lesz az egész, és 1-2 nap után ki kell venni a virágokat, nehogy olyan temetőszaga legyen a cukornak az illat helyett.

Hedvig  – (2010. április 11. 17:30)  

Szia! Kérlek, nézz be hozzánk, van egy kis meglepetésünk a számodra!
http://gizgazok.blogspot.com/2010/04/ujabb-dijat-kaptunk.html

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
MyFreeCopyright.com Registered & Protected

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP