8.

Mamika az ebédlőben üldögélt az egyik jeges hideget hozó vasárnapon. Még a reggeli tejes kávéját iszogatta, amikor az elektromos vezetékre egy furcsa mozgású madár szállt le.

„Na, vajon melyik fiókba tettem a messzelátót?
Micsoda??? Egy papagáj! Na, szegény szerencsétlen! Nem neki való ez a −15 °C, az biztos.”

Próbálta kinyomozni a helyi újság szerint nemrég alakult állatmentők vagy -rendőrök telefonszámát, de nem járt sikerrel. Még a polgárőrséget is felhívta.

„Tuti felébresztettem a pasit. De nem olyan nagy baj, elvégre már fél 10 van. Mindenesetre nem fogta, hogy nem az én madaram nem hajlandó lejönni a drótról, hanem csak úgy odaszállt egy tök ismeretlen darab, és nem szeretnék azzal a tudattal élni, hogy miattam fordult le tömbre fagyva onnan.”

Még a szomszédoknak is áttelefonált, hogy nem véletlenül esetleg valamelyik gyerek veszítette el a madarát. De nem.

„Na jó, szórok ki neki napraforgómagot, hátha lejön onnan. Igazából nem is lenne rossz egy papagáj... Azt mondják, okosak nagyon. És ez egészen biztosan nem hullámos – annál nagyobb –, hanem mintha nimfa lenne, de olyat még nem láttam zöldben. Viszont van ilyen narancssárgás folt a szeme alatt.
Vicces lenne egy szép kis kalitkában, lenne mellette ilyen ülőfája (vagy hogy hívják azt a rudat), bár a piszkolást nem díjaznám.
Mindenesetre elgondolkodtató, hogy mostanában állandóan valami állatot szeretnék. Hol kutyát, hol papagájt. Na jó, a papagájban egyáltalán nem lennék biztos. Például erőfeszítést nem tennék, hogy legyen. Így, hogy befogadnám, egész más.”

A dilemma megoldódott, mert hiába szórta ki neki a magot, a papagáj nagy boldogan elszállt. Mamika csak remélni tudta, hogy hazaszállt, és jó helyen van.

Read more...

Zúzmara

Míg sült a csicsóka a sütőben, gondoltam, jól átfázom, hogy még jobban essen az étel. Ritkán látok ilyen zúzmarát. Az egész kert tiszta jégkirálynős, a több napja tartó sűrű köd megtette a hatását a hideggel együtt.






















A tuják szinte ki sem látszanak.

Read more...

Boldog új évet


BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK!

A kép most karácsonykor készült a már kibújt hóvirágokról.


Hónapok óta nem csináltam semmit itt a blogon, igaz, nagyon a kertben sem, hacsak a madarak etetését nem annak számítjuk. Meg a hólapátolást.

Mindenképpen szeretném köszönteni a legújabb olvasómat, aki a tizedik is egyben, és valami gyönyörűséges és elegáns kutyája van. 

Mostanában már el kell kezdenem megtervezni a kertet hátul, mi legyen, illetve mi lehet. Mi fér el és mennyi. Plusz ki kell majd alakítani az ágyásokat, termőföldet hozatni stb.
Angyalkázásra kaptam okramagot, az már biztosan lesz, ha másképp nem, kaspóban. A kölcsönkertbe még egyszer nem viszem át a csigákat hízlalni, az tuti.
Mángoldot, paradicsomot, cukkinit is szeretnék feltétlenül. Meg paprikákat, mindenfélét. No meg padlizsánt, abból is kereket meg hosszúkásat is. 
A kerítés mentén meg bogyós gyümölcsöket tervezek.
Ez így mind nagyon szép, aztán majd meglátom, mit tudok belőle megvalósítani.


Read more...
Related Posts with Thumbnails
MyFreeCopyright.com Registered & Protected

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP