Kaptam egy kertet

De tényleg.

Van egy szomszédunk, akinek tőlünk 10 percre van egy kis telke, de nem nagyon csinál vele semmit. Pár napja szóltunk neki, hogyha tudna a közelben olyat, akinek van olyan területe, amit nem használ és szívesen venné, ha megművelnénk, összehozhatna vele. Erre közölte, hogy akkor üljünk be a kocsijába és elvisz birtokbejárásra. Tegnap levágta a füvet, felásatott egy darabot és azóta van konyhakertünk.

Úgyhogy most megy majd a palántabeszerzés, de persze eléggé észnél kell lenni, mit vegyünk. Szokásomtól eltérően listát fogok írni.
Még szerencse, hogy ilyen hosszú volt a tél, nem késtünk le semmiről, legalábbis remélem. Viszont amit helyre kell vetni, azoknak az ideje nagyjából most kezdődik.
Még a múltkor – minden eshetőségre felkészülve – vettem cukkini-, édeskömény-, mángold- meg spenótmagot. Van sütőtök, leveleskel, okra, petrezselyem, paszternák. Sárgarépa nincs, de még azt is lehet.
A jégsalátával is meg fogunk próbálkozni. Sörretek is kell.
Sajnos akárhol jártam, mini brokkolimagot nem találtam, ami volt, azt elrekesztette valahova még tavaly a nagytudású szomszédom. Állítólag nem emlékszik, hova tette a magokat, amiket átvittem, pedig volt lila kelbimbó is. Az sincs ebben az évben sehol.

Van a területen pár gyümölcsfa, dió- és mandulafa is. Legalább el lehet osztani a cuccokat, van olyan, amit lehet az árnyékos helyre is rakni. Mondjuk a diófa alatti hely nyilván kiesik, de valahova majd a székeket is le kell tenni...

Egyelőre az itthoni kertből pár kép.

A füge elég jól nyomja.


Jó, tudom, a fotó béna, de azért látszik a lényeg. És ebben a szélben nem könnyű fogni az ágat, hogy ne verje ki az ember szemét, jó helyet is találni stb.

A rebarbara meg virágzik, úgy néz, mint egy génhibás rózsaszín brokkoli.



Read more...
Related Posts with Thumbnails
MyFreeCopyright.com Registered & Protected

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP