13.

M. utóbbi napjai kissé zaklatottra sikerültek. Volt probléma elég: elromlott a kocsi, nem indult be, pedig fontos találkozóra kellett volna mennie. Aztán rigóhordák dúlták a kertet.

„Ezek egészen biztosan az idei első költésből valók. Igazi tinédzserek, csapatostul randalíroznak. Válogatás nélkül felfalnak mindent, ami eléjük kerül, kiráncigálnak minden növényt a cserepekből, szétszórják a földet és valami lila cuccot kennek szét a teraszon. Elegem van belőlük. Nem elég a károkozás, még takarítani is kell utánuk, nem is keveset.”

Plusz tegnap meglátta P.-t bevásárlás közben.

„Micsoda??? Ez meg itt van? Szóval él! Láthatóan, mint Marci Hevesen. Bár Zöld Márton kismiska hozzá képest.
Kíváncsi lennék, hogy itt volt-e egész idő alatt. Simán el tudom róla képzelni, hogy ez már a visszajövési manőver része. Szereti becserkészni a dolgokat. Vagy inkább mint a farkas meg a malackák. De a forrázódástól fél nagyon. Ezt azért tudom róla. De azért a mesebeli farkasnál jóval gyanakvóbb. Tehát csak berakja a lábát az ajtón, de ugrásra készen, hogy bármikor kihúzhassa, elszelelhessen.
Próbál mindig biztosra menni, 100%-ig kiszámolni a végkifejletet. De akkor miért nem ment jósnak vagy valami jövőbelátónak? Persze nyilván nem megy az ilyesmi, mindig vannak bizonytalansági tényezők, de ezeket úgy küzdi le, hogy el sem indul. A legtöbbször. Na de van, amikor kénytelen.
Még jó, hogy nem látott meg. Vagy esetleg igen? Mindenesetre szerencsére nem fulladtam meg és nem jött rám ájulat sem. Sőt inkább pipa lettem. Innentől kezdve figyelnem kell nagyon, mi a következő lépés.”

Pedig mindig ugyanaz a mese vége... Gyanakvás ide vagy oda, a malackák győznek.

csakBea  – (2011. június 1. 18:01)  

Hú, ez aztán a fordulat! Kíváncsian várom a folytatást :)

Ne haragudj, ha ez egyértelmű, de ezeket te találod ki? És előre, vagy mindig csak egy- egy részt? Az elsőt nem találom!

Makka  – (2011. június 1. 18:10)  

Én is kíváncsi vagyok, merre fog kanyarodni.:-)

Igen, én találom ki, és sajnos miután semmi tehetségem egy koherens történet, urambocsá' regény alkotásához, ezért aztán mindig csak az adott részt.

Az elsőt meg azért nem találod, mer sajnos az nekem sincs már meg. Nagyon régen az egyetemen egy kreatív írás kurzusra született a történet eleje, de már többszörösen elveszett az újabbnál újabb számítógépek és adathordozók rengetegében.
De nagyon vázlatosan arról szólt, hogy Mamika és Papika utaznak a 18-as villamoson és kirándulni mennek a harmadik randijukon.

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
MyFreeCopyright.com Registered & Protected

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP